سیدحمید شاهچراغ گفت: برپایی نمایشگاه کتاب تهران از این جهت که دسترسی مردم را به کتابهای حقوقی فراهم میکند، امری ستودنی است.
سید حمید شاهچراغ؛ مدرس دروس جزایی در دانشگاهها و بازپرس دادسرای شهرستان تهران به ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، درباره نقش این نمایشگاه در ترویج کتب حقوقی و کاهش جرم در جامعه گفت: کتاب و کتابخوانی در فرهنگی کردن فضای جامعه و رشد و توسعه ارزشهای اجتماعی و اخلاق عمومی و دینی و سایر مباحث بسیار موثر است؛ اما در زمینه تاثیر کتاب در کاهش جرم و دعاوی حقوقی و کیفری چند نکته حائز اهمیت است. اول اینکه عموم جامعه در مسائل حقوقی به علت تخصصی بودن این قلمرو کمتر ورود میکنند و به جز افرادی که حقوق را «حرفه» خود قراردادهاند کمتر کسی پیدا میشود که به این مقوله بپردازد تا حداقل از وظایف قانونی خود مطلع شود.
وی افزود: نکته دوم این است که بخشی از عدم ورود عامه مردم به این حوزه به علت پیچیده بودن و تخصصی بودن برخی مسائل حقوقی است که خودبهخود مانع از ورود افراد غیرمتخصص یا عموم افراد میشود. دیگر اینکه با توجه به هزینههای گزاف کاغذ که منجر به گرانی کتاب شده بعید است که مردم کتابهایی را که از نظر خودشان چندان ضروری نیست تهیه کنند، چه رسد به اینکه فرصت مطالعه به خود بدهند.
شاهچراغ ادامه داد: فراموش نکنیم که دسترسی مردم به کتابهای حقوقی معمولا دشوار است، البته برگزاری مجامعی مثل نمایشگاه بینالمللی تهران میتواند این امر را فراهم کند. فارغ از اینها رواج فرهنگ کتابخوانی موثرترین عامل در استفاده از کتب بهطور عام و کتب حقوقی بهطور خاص است. با رعایت شرایط و مستلزمات این امر میتوان گفت از این منظر برپایی رویدادهایی مانند نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میتواند به کاهش جرم و دعاوی در دستگاه قضا کمک کند.
این مدرس دروس جزایی در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره میزان آگاهی عامه مردم از علم حقوق و مباحث مربوط به جزا و وجود یا عدم وجود منابعی که با زبان ساده برای عامه مردم به شرح این مباحث بپردازند، گفت: متأسفانه حقیقت انکارنشدنی، عدم اطلاع و آگاهی آحاد مردم از ابتداییترین حقوق خودشان است. این امر دلایل متعددی دارد که گفته شد اما یکی از دلایل مهم آن میتواند تکلفنویسی نویسندگان حقوقی باشد که البته بعضا طبع این رشته اقتضا میکند.
وی اضافه کرد: نگارش کتابهایی با زبان ساده و روان که عامه مردم بتوانند با آن ارتباط بگیرند، میتواند در این امر مهم موثر واقع شود؛ این قبیل کتب و نویسندگان در حقوق کمتر پیدا میشوند، اما پرداختن به این مقوله سادهنویسی برای آگاهی افراد جامعه از مفاد این رشته امری ضروری است. نمایشگاه کتاب تهران از این جهت که دسترسی مردم را به کتابهای مختلف فراهم میکند و ناشران و نویسندگان مختلف و متنوع را جمع آوری میکند، جای تقدیر دارد و امیدوارم این امر بتواند در گسترش و اشاعه فرهنگ تاثیر مثبتی بگذارد.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستم تا سیام اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir برپا شد.