نسخه آزمایشی جستجو ورود | ثبت نام

اهمیت نمایشگاه مجازی کتاب در بسترسازی تعاملات فرهنگی | خانه کتاب و ادبیات ایران
11:16 - 1405/03/02 | بازدید 434

جامعه‌شناس و پژوهشگر عرصه دین مطرح کرد؛

اهمیت نمایشگاه مجازی کتاب در بسترسازی تعاملات فرهنگی

محسن حسام مظاهری گفت: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در این روزها بیش از هر زمان دیگری اهمیت خود را در بسترسازی تعاملات فرهنگی نشان می‌دهد. 

محسن حسام مظاهری در گفت‌وگو با ستاد خبری هفتمین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با بیان اینکه نمایشگاه کتاب به عنوان یک رویدادی سالانه محل گردهمایی اهالی قلم، ناشران و مخاطبان فرهنگ است، گفت: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در این روزها بیش از هر زمان دیگری اهمیت خود را در بسترسازی تعاملات فرهنگی نشان می‌دهد. 

وی بیان کرد: خرید و فروش کتاب، کارکرد حداقلی نمایشگاه مجازی کتاب تهران محسوب می‌شود، اما فرصت‌های ارزشمندی که برای تعامل میان اهالی فرهنگ اعم از ناشران، نویسندگان و مخاطبان فراهم می‌آورد، دستاوردی بسیار بزرگ‌تر و حیاتی‌تر است. این تعاملات که در شرایط عادی کمتر فرصت بروز پیدا می‌کنند، نمایشگاه مجازی کتاب را به رویدادی مغتنم برای جامعه فرهنگی تبدیل کرده است. 

نویسنده کتاب «جشن‌های اسلامی - شیعی در ایران» در ادامه با بیان اینکه در شرایط کنونی جامعه، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب پیامی روشن مبنی بر تداوم فرهنگ و حیات جامعه در دل ناملایمات ارسال می‌کند، گفت: این رویداد در دوران همه‌گیری کرونا، ارزش خود را نشان داد و بر پیام مقاومت و پایداری جامعه در برابر بحران‌ها تاکید کرد. برگزاری نمایشگاه مجازی در آن دوران، نمادی از بقا و تداوم فرهنگ در شرایط دشوار بود. 

وی همچنین با بیان اینکه جنگ و ناپایداری‌های اخیر بار دیگر اهمیت موضوع ایران را به عنوان یک مسئله ملی برجسته کرده است، ادامه داد: این شرایط ضرورت اندیشیدن، تأمل، مطالعه و درک عمیق‌تر تاریخ، هویت، اقتصاد ایران و همچنین شناخت موقعیت کنونی کشور را بیش از پیش نمایان کرده است. 

محسن حسام مظاهری در پایان چند عنوان کتاب به عنوان پیشنهاد برای مطالعه عمیق‌تر درباره ایران معرفی کرد و گفت: برای مرور فشرده و اجمالی خواندن کتاب «ایرانیان» اثر همایون کاتوزیان ، برای شناخت منطقه پیرامون و ریشه‌های جغرافیایی موقعیت کنونی ایران مطالعه کتاب «صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد» نوشته دیوید فرامکین، برای روشن شدن ابعاد ژئوپلیتیک ایران مطالعه کتاب «قبله عالم» اثر عباس امانت و از منظر جامعه‌شناسی کتاب «مسئله ایران» اثر مقصود فراستخواه و «دریغ است ایران که ویران شود» اثر فرامرز رفیع‌پور نیز منابع ارزشمندی در این حوزه هستند.  

هفتمين نمايشگاه مجازی كتاب تهران از بيست‌وششم ارديبهشت با شعار «بخوانيم برای ايران» در نشانی book.icfi.ir آغاز به‌کار کرد. این نمایشگاه تا پایان روز دوشنبه چهارم خرداد (۱۴۰۵) به کار خود ادامه خواهد داد. 





پر بازدیدها
بازدید 82946
متنی که به قول رهبر شهید انقلاب پس از هشتصد سال همچنان تازه است

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 81647
دوست دارم برای شرکت در نمایشگاه کتاب به تهران بیایم/ تجربه مسحورکننده هزارویکشب

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 79297
اگر ما راوی نباشیم نیویورک تایمز روایتش از «وضعیت فرهنگ در جنگ خاورمیانه» را مسلط می‌کند

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 78982
بی‌نهایت علاقه به حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را دارم/ شخصیت افسانه‌ای حسن صباح و ضرورت درک بیشتر از فرهنگ ایرانی

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 78771
«گزارش یک جشن» منتشر شد + دریافت متن

برای مشاهده کلیک کنید