نسخه آزمایشی جستجو ورود | ثبت نام

تشکیل کارگروه مشترک فرهنگی ایران و تاجیکستان  | خانه کتاب و ادبیات ایران
07:43 - 1405/08/03 | بازدید 63

در دیدار محسن جوادی با وزیر فرهنگ تاجیکستان مصوب شد؛

تشکیل کارگروه مشترک فرهنگی ایران و تاجیکستان 

در دیدار معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران با وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان، بر تشکیل کارگروهی تخصصی برای پیگیری و اجرای توافق‌های فرهنگی دو کشور در حوزه چاپ و نشر کتاب، ترجمه آثار ادبی و معرفی میراث مشترک فارسی‌زبانان تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل خانه کتاب و ادبیات ایران، محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و غلامرضا طریقی؛ مدیرکل دفتر ادبیات، شعر و زبان فارسی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شنبه (دوم آبان ماه 1405)  در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دوشنبه با مطلوبه‌خان ستاریان؛ وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان دیدار و گفت‌وگو  کردند.

در این دیدار که با هدف  تعمیق پیوندهای دیرینه فرهنگی و ادبی میان دو کشور برگزار شده بود، طرفین درباره راه‌کارهای اجرایی گسترش سطح همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف صنعت چاپ و نشر کتاب و کتابخوانی تبادل نظر کردند.

از مهمترین محورهای گفت‌وگو در این دیدار، هماهنگی، هم‌افزایی و برنامه‌ریزی در زمینه تصحیح، چاپ و انتشار آثار مفاخر و شخصیت‌های مشترک ادبی و تاریخی دو کشور بود. 

در این دیدار مسئولان فرهنگی ایران و تاجیکستان، میراث کهن پارسی‌زبانان را سرمایه‌ای ارزشمند دانسته و بر این امر تاکید کردند که حفظ و انتشار شایسته آن نیازمند همکاری مستمر تشکل‌ها و نهادهای تخصصی هر دو کشور است. همچنین همکاری در زمینه معرفی و ترجمه آثار نویسندگان معاصر هر دو کشور و طراحی زیست بوم زبان فارسی در فضای مجازی از دیگر موضوعات مطرح شده در این دیدار بود. 

در این دیدار به منظور پیگیری مصوبات و اجرایی‌سازی توافقات صورت‌گرفته، مقرر شد کارگروهی تخصصی و مشترک بین نمایندگان فرهنگی ایران و تاجیکستان تشکیل شود. این کارگروه مسئولیت پیگیری مستمر و تسهیل روند اجرای برنامه‌های همکاری دوجانبه را برعهده خواهد داشت.

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب دوشنبه از ۳۰ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۵ (۲۲ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۶) در موزه ملی تاجیکستان برگزار شد.





پر بازدیدها
بازدید 83742
متنی که به قول رهبر شهید انقلاب پس از هشتصد سال همچنان تازه است

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 82032
دوست دارم برای شرکت در نمایشگاه کتاب به تهران بیایم/ تجربه مسحورکننده هزارویکشب

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 79599
شماره جدید «راویان فرهنگ» منتشر شد/ در سوگ پیشوای تمدن‌ساز

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 79580
اگر ما راوی نباشیم نیویورک تایمز روایتش از «وضعیت فرهنگ در جنگ خاورمیانه» را مسلط می‌کند

برای مشاهده کلیک کنید

بازدید 79288
بی‌نهایت علاقه به حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را دارم/ شخصیت افسانه‌ای حسن صباح و ضرورت درک بیشتر از فرهنگ ایرانی

برای مشاهده کلیک کنید